Drogi Użytkowniku,

Dziękujemy za zainteresowanie portalem JastrzebieOnline.pl.

W związku z nowymi regulacjami o ochronie danych osobowych zaktualizowaliśmy chcemy poinformować Cię o przetwarzaniu Twoich danych przez serwis JastrzebieOnline.pl. Dbamy o to aby Twoje dane były bezpieczne. Jednocześnie informujemy o stosowaniu plików cookies.

Zaktualizowaliśmy w tym celu regulamin portalu oraz politykę prywatności i plików cookies – prosimy o zapoznanie się z nimi.

Klikając przycisk „przejdź do portalu” akceptujesz nowe postanowienia wymienionych dokumentów.

Zamknij komunikat
Pogoda na dziś zobacz prognozy
 3°
25 października 2019

Uczniowie delektowali się deserem na lekcji

Uczniowie delektowali się deserem na lekcji
fot. pixabay

Panna cotta, czyli śmietankowy deser włoski - to przysmak, którego można było spróbować w Zespole Szkół nr 2 im. Wojciecha Korfantego podczas Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery.

Panna cotta z musem dyniowym oraz kanapki z pastą marchewkową przygotowali uczniowie Technikum Gastronomicznego w ZS 2, a na degustację zaproszono dzieci z Zespołu Szkół nr 9 im. dr Mikołaja Witczaka.

- Nasz szkoła co roku bierze udział w Ogólnopolskim Tygodniu Kariery. W ZS nr 2 od lat istnieje technikum gastronomiczne oraz szkoła branżowa. Uczniowie poznają tajniki kuchni polskiej, regionalnej i innych krajów. Chętnie dzielą się swoją wiedzą i dlatego zapraszamy do nas młodzież z innych szkół - mówi Iwona Wewióra, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w ZS 2.

ZS nr 2 im. Wojciecha Korfantego 

Polub i udostępnij
Czytaj też

Nowy sprzęt w "Korfantym" Nowy sprzęt w "Korfantym"

Przyszli architekci krajobrazu z "Korfantego" w terenie Przyszli architekci krajobrazu z "Korfantego" w terenie

Dodaj opinię
Dodając opinię akceptujesz regulamin. Nie obrażaj, nie używaj wulgaryzmów, pisz na temat i nie pisz całych zdań wielkimi literami.
Opinie (2)
Gornik25.10.2019 21:50

Pyszny pomysł

Hajer25.10.2019 15:15

Super pomysł. Brawo zs 2.