Drogi Użytkowniku,

Dziękujemy za zainteresowanie portalem JastrzebieOnline.pl.

W związku z nowymi regulacjami o ochronie danych osobowych zaktualizowaliśmy chcemy poinformować Cię o przetwarzaniu Twoich danych przez serwis JastrzebieOnline.pl. Dbamy o to aby Twoje dane były bezpieczne. Jednocześnie informujemy o stosowaniu plików cookies.

Zaktualizowaliśmy w tym celu regulamin portalu oraz politykę prywatności i plików cookies – prosimy o zapoznanie się z nimi.

Klikając przycisk „przejdź do portalu” akceptujesz nowe postanowienia wymienionych dokumentów.

Zamknij komunikat
Pogoda na dziś zobacz prognozy
 13°
TEB Edukacja
25 października 2019

Uczniowie delektowali się deserem na lekcji

Uczniowie delektowali się deserem na lekcji
fot. pixabay

Panna cotta, czyli śmietankowy deser włoski - to przysmak, którego można było spróbować w Zespole Szkół nr 2 im. Wojciecha Korfantego podczas Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery.

Panna cotta z musem dyniowym oraz kanapki z pastą marchewkową przygotowali uczniowie Technikum Gastronomicznego w ZS 2, a na degustację zaproszono dzieci z Zespołu Szkół nr 9 im. dr Mikołaja Witczaka.

- Nasz szkoła co roku bierze udział w Ogólnopolskim Tygodniu Kariery. W ZS nr 2 od lat istnieje technikum gastronomiczne oraz szkoła branżowa. Uczniowie poznają tajniki kuchni polskiej, regionalnej i innych krajów. Chętnie dzielą się swoją wiedzą i dlatego zapraszamy do nas młodzież z innych szkół - mówi Iwona Wewióra, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w ZS 2.

ZS nr 2 im. Wojciecha Korfantego 

Polub i udostępnij
Czytaj też

99. rocznica III Powstania Śląskiego 99. rocznica III Powstania Śląskiego

Zapomniani nauczyciele. Ginęli za Ojczyznę Zapomniani nauczyciele. Ginęli za Ojczyznę

Dodaj opinię
Dodając opinię akceptujesz regulamin. Nie obrażaj, nie używaj wulgaryzmów, pisz na temat i nie pisz całych zdań wielkimi literami.
Opinie (2)
Gornik25.10.2019 21:50

Pyszny pomysł

Hajer25.10.2019 15:15

Super pomysł. Brawo zs 2.