Uczniowie delektowali się deserem na lekcji
Panna cotta, czyli śmietankowy deser włoski - to przysmak, którego można było spróbować w Zespole Szkół nr 2 im. Wojciecha Korfantego podczas Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery.
Panna cotta z musem dyniowym oraz kanapki z pastą marchewkową przygotowali uczniowie Technikum Gastronomicznego w ZS 2, a na degustację zaproszono dzieci z Zespołu Szkół nr 9 im. dr Mikołaja Witczaka.
- Nasz szkoła co roku bierze udział w Ogólnopolskim Tygodniu Kariery. W ZS nr 2 od lat istnieje technikum gastronomiczne oraz szkoła branżowa. Uczniowie poznają tajniki kuchni polskiej, regionalnej i innych krajów. Chętnie dzielą się swoją wiedzą i dlatego zapraszamy do nas młodzież z innych szkół - mówi Iwona Wewióra, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w ZS 2.
ZS nr 2 im. Wojciecha Korfantego
Pyszny pomysł
Super pomysł. Brawo zs 2.