Nie jedz tego sera! Zawiera groźne bakterie
Główny Inspektor Sanitarny ostrzega przed spożywaniem sera żółtego z powodu tego, że zawiera on groźne dla człowieka bakterie, zwłaszcza dla kobiet w ciąży.
Ostrzeżenie wydane przez Głównego Inspektora Sanitarnego mówi o wykryciu bakterii bakterii listeria monocytogenes w partii sera żółtego. Jego spożycie może spowodować chorobę o nazwie listerioza. Jest ona zagrożeniem głównie dla kobiet w ciąży, noworodków oraz osób z obniżoną odpornością.
Szczegóły dotyczące produktu: ser żółty Gouda marki Ryki, 135 g, plastry, producent- Spółdzielnia Mleczarska Ryki, ul. Żytnia 3, 08-500 Ryki, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06161601 WE, numer partii: 290351, data minimalnej trwałości: 06.09.2019.
W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem. Konsumenci powinni sprawdzić czy posiadają w domu partię produktu objętą komunikatem. Produkty z tej partii należy wyrzucić lub zwrócić do sklepu, w którym zostały zakupione. Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Listeria monocytogenes zawarte są na stronie internetowej pod hasłem LISTERIOZA.
Do lodówki w Jadłodzielni to upchać może troche się przerzedzi od tych śmierdzących pasożytów w Jastrzębiu.
Rozwolnienie to dość rzadka przypadłość w moim wykonaniu, ale bardzo dziękuję za troskę. Nie pozdrawiam.
Teheran zjadł i to już dawno temu. Lowerboj również. Dlatego takie głupoty pod różnymi pseudonimami wypisują
Chyba, że chcesz mieć wolne w pracy, to smacznego.